Sunday Oct 27, 2024
اپیزود ۹۹ : سیگار مشعلی برای آزادی زنان
در اپیزود ۹۹ پادکست روانشناسی روانفیکس، به داستان جذاب و کمتر شنیده شدهای از تبدیل سیگار به نماد آزادی زنان میپردازیم.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که در دههی ۱۹۲۰، شرکتهای دخانیاتی با استفاده از روانشناسی و تبلیغات، سیگار را به عنوان «مشعل آزادی» به زنان معرفی کردند؛ نمادی که حس قدرت و استقلال را به آنها القا میکرد.
ادوارد برنیز، پدر روابط عمومی، این ایده را با بهرهگیری از تحلیلهای روانکاوی پیادهسازی کرد و از «مشعلهای آزادی» برای تغییر نگرش جامعه نسبت به سیگار کشیدن زنان استفاده کرد.
این کمپینها به سرعت جهانی شدند و در کشورهایی مثل اسپانیا، آلمان و حتی ژاپن سیگار کشیدن به نمادی از مدرنیته و رهایی تبدیل شد. تبلیغات هوشمندانه، زنانی را که به دنبال هویتی مستقل بودند، به سمت مصرف سیگار کشاند و در نهایت، روندی را به راه انداخت که به سرعت میان زنان گسترش یافت.
در این اپیزود، با مثالهای جالبی از تبلیغات در کشورهای مختلف، به بررسی این روند میپردازیم و تأثیرات عمیق فرهنگی آن را واکاوی میکنیم.
اما این تنها یک طرف ماجراست. در بخشهای بعدی، به تاثیرات روانشناختی و بهداشتی این تغییرات بر زنان میپردازیم.
استفاده از سیگار به عنوان نمادی از استقلال، با پیامدهای منفی جسمی و روحی همراه بوده که بسیاری از زنان را دچار مشکلاتی مثل وابستگی و بیماریهای جدی کرده است.
همچنین درباره تلاشهای سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با این روند صحبت میکنیم و نگاهی به موج دوم اپیدمی سیگار در میان زنان داریم.
اگر میخواهید بدانید که چگونه تبلیغات میتواند فرهنگسازی کند و تغییرات عظیمی در رفتار و نگرشهای جامعه ایجاد کند، پیشنهاد میکنم این اپیزود را از دست ندهید. این پادکست هم یک روایت جذاب تاریخی است و هم یک هشدار برای تصمیمگیریهای آگاهانهتر در زندگی.
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.